Той се състоя на хокейния стадион в олимпийската столица

Хокеистът на „Спарта” (Прага) Нино Томов развя българското знаме на церемонията по откриването на третите Зимни младежки олимпийски игри в Лозана, съобщи gong.bg

СНИМКИ ОТ СПЕКТАКЪЛА ВИЖТЕ ТУК

Стилният спектакъл се състоя на хокейния стадион в олимпийската столица в присъствието на президента на МОК Томас Бах. Българските спортисти са 18 - 7 момичета и 11 момчета. Спортовете: алпийски ски, биатлон, сноуборд, шорттрек, фигурно пързаляне, хокей, шейни.

За да подкрепят спортните ни таланти, в Лозана пристигнаха спортният министър Красен Кралев и вицепрезидентът на БОК Любомир Ганев.

 

Видео: YouTube

ДА СБЪДНЕШ МЕЧТАТА СИ: Българка се класира за Младежките олимпийски игри

Българските олимпийци бяха приветствани от генералния секретар на БОК Белчо Горанов. Състезателите са на възраст между 15 и 18 години и представят 79 държави. Това са първите Зимни младежки игри с абсолютно равен брой момчета и момичета - по 940.

Важният акцент, както и в предишните издания, е не само спортната надпревара, но и възможността младите спортисти да станат част от една голяма международна културна общност, да общуват както помежду си, така и с вече успели шампиони.