Българинът показа стабилна игра, но само до средата на първия сет

Първата ни ракета Григор Димитров допусна неприятна загуба с 4:6, 2:6 от Ник Кирьос в срещата между двамата от турнира в Мелбърн, предаде БГНЕС.

Българинът показа стабилна игра, но само до средата на първия сет, но след това не бе никак убедителен. Това бе едва втора загуба на Димитров от Кирьос в досегашните общо 5 срещи помежду им.

Гришо и Шарапова се отдадоха на шеги и закачки в Австралия (ВИДЕО)

Първият сет започна напълно равностойно. Всеки от двамата тенисисти печелеше без особени затруднения своето подаване и никой не успяваше да стигне до точка за пробив в първите осем гейма до 4:4. Деветият гейм обаче не се разви никак добре за Григор. Българинът загуби първите три точки при своето подаване и се стигна до 0:40 и три възможности за пробив за Кирьос. Гришо успя да спаси първите две от тях, но след това при 30:40 той не успя да вкара първия си сервис и Кирьос се възползва от това, за да направи първия пробив в мача.

Григор продължава убедително! Наказа Борна Чорич

След това представителят на домакините спечели набързо и своето подаване. Така той затвори и сета в своя полза с 6:4. Вторият сет бе доста по-различен. Още в третия гейм Кирьос стигна до шанс да пробие и веднага се възползва от него.

Григор можеше веднага да върне пробива още в следващия гейм, когато Кирьос допусна изоставане с 0:40. Австралиецът обаче спаси и трите точки за пробив, последната с ас. След това Гришо имаше още два шанса да пробие, но не се възползва и от тях и загуби гейма. Последва нов слаб сервис-гейм за Димитров, който не спечели нито една точка и го загуби на нула, а след това и Кирьос взе и своето подаване, за да поведе с 5:1.

Тенисистка се свлече на корта на Australian Open (ВИДЕО+СНИМКИ)

Гришо успя да направи загубата си малко по-почетна, печелейки следващото си подаване, но в крайна сметка австралиецът не допусна да се стигне до обрат и затвори мача в своя полза с 6:2.