Пламъците избухнали в семейното жилище в град Сервиляно

38-годишна българка беше арестувана за убийство и лъжесвидетелстване. Според разследващите, тя е убила едното от децата си, 6 годишно момиченце и е предизвикала пожар, за да прикрие престъплението. Местните власти уточняват единствено, че жената е постоянно пребиваваща в Италия.

Първоначалната версия на българката, която живее в селище в областта „Марке” в Централна Италия, е че се събудила от дим. По време на развихрилия се пожар  успяла да изведе само едно от децата - момиче на 4 години.

Задържаха 35-годишен мъж за палежа в къщата на Ирен Савова

Такава била  версията й пред дошлата на място пожарна. Пожарникарите са успели да пробият пламъците и да намерят в горящия дом по-голямото дете. Но не успели да го спасят. 

Аутопсията обаче показала, че детето е било убито преди пожара. Днес властите същиха, че българката е арестувана по обвинение за умишлено убийство. Другото дете е поверено на социалните служби. 

Бащата също е разпитан и изглежда не е бил наясно. По време на пожара той не е бил в дома си. Населението в Сервиляно е  в шок след днешните разкрития. Докато станаха известни фактите те помагали на “съкрушеното” семейство.