Той ще дарява и 10 хиляди долара за всеки свой успех на Аустрелиън Оупън

Германският тенисист Александър Зверев обеща да дари всичките си приходи от наградния фонд на Откритото първенство на Австралия, ако успее да спечели титлата в Мелбърн. Дарението ще бъде насочено към пострадалите от опустошителните пожари в страната в последния месец.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Днес Зверев започна участието си на турнира с убедителна победа италианеца Марко Чекинато в три сета, след което заяви, че ще дарява по 10 хиляди долара за всеки свой успех на Аустрелиън Оупън, а ако стане шампион, ще даде целия си чек на победител за благотворителната кауза. Думите на Зверев предизвикаха истинска еуфория по трибуните на "Маргарт Корт Арина", като германецът със сигурност си осигури сериозна подкрепа до края на турнира. Победителят в Мелбърн ще получи чек за 2,87 милиона щатски долара.

 

До момента световният номер 7 Зверев не е достигал до полуфинал в турнири от Големия шлем, но букмейкърите го определят за осми най-вероятен победител на Аустрелиън Оупън след Джокович, Надал, Медведев, Федерер, Циципас, Тийм и Кирьос.

Федерер и Надал дариха 150 000 евро за пострадалите от пожарите в Австралия (ВИДЕО)

В последните месеци тенис семейството направи няколко сериозни дарения за възстановяване на щетите от пожарите в Австралия, където винаги се провежда първият месец от новия сезон. След дебютното издание на АТП Къп световният номер 2 Новак Джокович разкри, че той и колегите му професионални тенисисти ще дарят 515 хиляди щатски долара, а няколко дена по-късно легендите Рафаел Надал и Роджър Федерер направиха дарение на стойност 172 хиляди. Международната тенис федерация и турнирите от Големия шлем направиха общо дарение от 400 хиляди долара, а много други играчи обявиха, че ще дарят различни суми.