Ще получи ли подкрепа финансовият благодетел на „сините"?

Втора среща между привърженици на „Левски” и Васил Божков. Тя е във връзка с внесения проект за изменение на Закона за хазарта, който засяга бизнеса на финансовия благодетел на клуба. Срещата се състои на стадион „Георги Аспарухов”.

Снимка: БГНЕС

В първите 15 минути от нея финансовият благодетел отговаряше на журналистически въпроси.

Това, което най-много вълнува сините привърженици е, че близкото бъдеще на клуба е подсигурено. Не така обаче стоят нещата в дългосрочен план.

Снимка: БГНЕС

„Ако одържавят лотарията, няма да имам възможност да финансирам клуба. Готов съм да остана начело, но не виждам смисъл”, каза Васил Божков.

Организираните привърженици на „Левски” не се застъпват за личности, а за доброто на клуба. Такава позиция изрази председателят на Националния клуб на привържениците на „сините” Степан Хиндлиян след срещата с Васил Божков. „Не очаквайте от нас да се застъпваме за някого лично, конкретно и т.н. Ние се застъпваме за „Левски”. „Левски” го е имало преди Лотарията, ще го има след нея. Под каква форма е друг въпрос”, каза Хиндлиян.

 

 

Изпълнителният директор на клуба Павел Колев пък увери, че „Левски”не е застрашен в краткосрочен план. „В краткосрочен план нямам никакви притеснения. В момента клубът функционира абсолютно нормално. Към днешна дата санитарният минимум, който е необходим на „Левски” да съществува е не по-малко от милион и половина лева на месец”, каза той.

В петък привържениците ще се срещнат с премиера Бойко Борисов.

„Имаме някакъв план в главата си, но това по какъв начин той ще се реализира и дали ще се реализира изобщо зависи от срещата в петък”, заяви Степан Хиндлиян.