Майкъл Джордан, Шакийл О'Нийл и Карийм Абдул Джабар с послания в мрежата след трагичната смърт на легендата Брайънт

"В шок съм от трагичните новини за смъртта на Коби и Джиана. Думите не могат да опишат болката, която изпитвам. Обичам Коби, който беше като по-малък брат за мен. Говорехме често и тези разговори ще ми липсват толкова много", написа Майкъл Джордан в официално изявление.

КАК СВЕТЪТ РЕАГИРА НА НОВИНАТА ВИЖТЕ ТУК

Легендата на НБА Коби Брайънт загина в авиокатастрофа (СНИМКИ)

СНИМКИ НА ВЕЛИКИЯ КОБИ ВИЖТЕ ТУК

СНИМКИ НА КОБИ, ДЖАНА И СЕМЕЙСТВОТО ИМ ВИЖТЕ ТУК

"Той беше изключителен опонент, един от най-великите в играта и креативна сила. Коби също така беше невероятен баща и обичаше дълбоко семейството си - чувстваше се горд от любовта на дъщерите си към баскетбола. Изпращам най-дълбоките си съболезнования на Ванеса, организацията на Лос Анджелис Лейкърс и всички баскетболни фенове по света"

Светът потъна в скръб след смъртта на Коби Брайънт (ВИДЕО+СНИМКИ) 

Карийм Абдул Джабар, също легенда от историята на НБА и "Лейкърс", публикува видео в Туитър. "Не само баскетболистът, но и човекът Коби е огромна загуба. Загуба, която е трудна за преживяване".

Дъщерята на Коби Брайънт е сред жертвите на катастрофата с хеликоптер (ВИДЕО+СНИМКИ)

Шакийл О`Нийл публикува колаж от няколко снимки на двамата, като написа: "Обичам те, ще ми липсваш. Загубих брат ми Коби и племенницата ми Джиджи. Няма думи, с които да опиша болката си."

 

Черната Мамба Коби Брайънт - идол на милиони по света (ВИДЕО+СНИМКИ)

Филмът, за който Коби Брайънт взе "Оскар" през 2018-а (ВИДЕО+СНИМКИ)

В баскетболната среща между "Сан Антонио Спърс" и "Торонто Раптърс" спряха играта за 24 секунди в почит на легендата. Спорна топка бе спечелена от шампиона Торонто, който не започна нападение. Възпитаниците от канадския град направиха така, че изчакаха да изтекат 24-те секунди за атака, почитайки абсолютната легенда на "Лос Анжелис Лейкърс", който играеше с №24.