В траур изпаднаха и китайските баскетболни фенове

Кметът на японския град Кобе, на който бе кръстен легендарният баскетболист Коби Брайънт, изрази мъката си от трагичната смърт на НБА звездата. Бащата на Брайънт кръщава своя син на Кобе заради любовта си към световноизвестните говежди стекове, произвеждани в японския град.

Обявиха каква е причината хеликоптерът на Коби да избухне в пламъци (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Нашият град имаше късмета да пресече пътищата си с Коби Брайънт, тъй като баща му го е кръстил на нашия град заради нашето телешко. Поради тази връзка Брайънт посети Кобе през 1998 година и направи дарение за благотворителност (б.р. във връзка с опустошителното земетресение в региона от 1996, отнело живота на 6434 души). Между 2001 и 2011 той стана посланик на града и разказваше за нас по целия свят. Коби Брайънт бе международна суперзвезда, който заемаше специално място в сърцето на хората от Кобе. Искаме още веднъж да изразим благодарността си за подкрепата на Коби Брайънт към града, както и съболезнованията си към близките", заяви Кидзо Хисамото.

Почит за Коби пред централата на "Лейкърс" (ВИДЕО+СНИМКИ)

В траур изпаднаха и китайските баскетболни фенове. Коби Брайънт имаше над девет милиона последователи в Туитър от Китай, където той бе флагман на разразилата се огромна популярност на НБА в страната в последните 20 години. "Не искам да бъда следващият Майкъл Джордан, искам да бъда следващият Коби Брайънт", написа млад любител на баскетбола в Туитър.

ВСИЧКО ПО ТЕМАТА ЧЕТЕТЕ ТУК