Тя е призната не само за най-красива у нас, но и на Балканите

Една жена, която знае цената на щастието. Тя носи с достойнство задачите, проблемите, успехите, годините и короните си. Тя е най-красивата баба – не само у нас, но и на Балканите. Призната е не само за най-красива, но дори и е коронована – "Мисис Баба Балкани".

Стефи Стаменова - журналист, автор на книгата "Неслучайните случайности", бизнес дама. Наричат я българската Шехеразада, заради работата ѝ като мотивационен лекар, и дори обича приказките. Най-много обича своята приказка, в която е майка на пораснала дъщеря и баба на малко момиченце.

Коя е "Мисис Баба 2019"?

Животът ѝ върви между България и Великобритания. Ученичка е на Кевин Грийн. Съдбата ѝ я изпратила на снимачната площадка на филм в Уелс и в дома на Бони Тейлър, за да я интервюира. Тя е инициатор и мотор на различни благотворителни акции. Стефи вярва на идеите без корист.

Опитва се да убеждава хората край себе си, че щастието не изисква нито до небето, нито контрол над всичко и всички. В нейния свят нищо не е на всяка цена, най-малкото амбициите. Така дошли и короните на "Мисис Баба", а преди няколко дни и на "Мисис Баба Балкани". 

"Обичам да предизвиквам себе си и да излизам от зоната си на комфорт. Посланието е, че независимо от възрастта си, жената може да се чувства добре. Това беше предизвикателство, което на мен ми хареса. Независимо от възрастта си, жената може да се чувства добре. Красотата не идва отвън, а отвътре. С годините се променяме, но се чувствам добре", каза още Стефи.

Не брои годините си и не се страхува от бръчките, които ще изгреят на лицето ѝ рано или късно. За нея красотата не идва отвън, а отвътре. Тя е в излъчването, думите, движенията - урок, който иска да предаде на своята внучка. На нея посвещава цялото си свободно време - две поколения съвременни Шехерезади.