Има и опасност от катастрофи

15-километрова опашка от товарни автомобили се образува на граничен пункт „Капитан Андреево” в понеделник сутрин. До вечерта стана 18 км. и стигна след Свиленград. На места тя е в двете пътни платна, което създават проблеми на леките автомобили.

БЛОКАДА ОТ КАМИОНИ: Недоволството в Свиленград продължава

По данни на Агенция „Митници” за последното денонощие са обработени 2200 товарни автомобила – горе-долу по равно на изход и вход на България.

Последната половин година на пункта опашките са редовни, изключение е, когато няма опашки.

ОПАШКИ НА "КУЛАТА": Забраниха временно влизането на тирове в Гърция

„Пристигнах на 20 километра преди границата в 21.30 ч. в неделя вечерта. Навигацията ми показваше 20 км от отклоненията. Няма изход. Поне да направят паркинги, както е в Турция. Малко по-бързо трябва да работят на пункта”, коментира шофьор, който е в опашката.

Институции търсят решение на проблема. „В дългосрочен план има предложения за подобряване на пропусквателната способност на ГКПП „Капитан Андреево” и евентуално обособяване на зона за изчакване с паркоместа за тежкотоварни автомобили”, каза директорът на Областното пътно управление в Хасково инж. Радостин Ламбрев. По думите му паркингът ще бъде частен.

Засега се отменя и идеята за отваряне на отбивката за стария път край Генералово. Решение на проблема към момента няма. 

Повече по темата гледайте във видеоматериалите

Репортер: Димитър Иванов