Швед направи кулинарно откритие, което усмихва и ужасява

Швед направи кулинарно откритие, което е нарекъл Киви-пица. Съставките се подразбират от името, а реакциите към киви-пицата се простират от усмивки до заплахи за живота.

Децата на Стелън Юхансон са най-големите фенове на кулинарната му приумица.

„Малко или много всичко стана на шега по Коледа. Получих 10-15 кила киви като подарък и не знаех какво да правя с тях, така че започнах да ги използвам за готвене”, разказва Стелън Юхансон.

Пицата за закуска е по-полезна от зърнените храни

Той получил необичайния подарък от брат си, който има оранжерия. Така шведът сготвил пилешко с киви, еленски кебап с киви, сладкиши с киви. Но пак останало. Желанието му да приключи с подаръка си го отвело в тази пицария.

„Поръчах си пица „Хавай", знаете я - с шунка и ананас, но ги помолих да заменят ананаса с киви. Така започна историята на киви-пица”, разказва Юхансон.

Часове след това първата снимка на първата киви-пица започва да обикаля интернет. А откривателят й вече е давал интервюта на журналисти от Германия, Нова Зеландия, Англия, Австралия, Съединените щати.

„Сега е навсякъде! Първо в англоговорящи страни, после и в Италия”, разказва Юхансон.

Именно от Италия, родината на пицата, дошла и критиката. Стелън получил съобщения, че искат да го убият и че ако отиде в Италия, няма да оцелее.

А в Швеция киви далече не е най-странното нещо, което може да се сложи върху пица. Там имат и пица с банан, къри и пиле. Слагат и фъстъци. А Стелън разказва, че в пицарията, където всичко започва, на ден се поръчват по 15-20 киви-пици.