Подробности от заместник-правосъдния министър проф. Николай Проданов

Ветко и Маринела Арабаджиеви катастрофираха с линейка на Софийския затвор. Подсъдимите бизнесмени се прибирали след делото в Специализирания съд, когато на кръстовището на бул. „Дондуков” и ул. „Раковски” в центъра на столицата се ударили в таксиметров автомобил.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

В ефира на „Здравей, България” заместник-правосъдният министър проф. Николай Проданов разкри повече подробности за инцидента.

„Ударът е бил лек и практически никой не е пострадал. При преминаването на нашия автомобил през кръстовището се е получило пътнотранспортно произшествие с таксиметров автомобил. Проверки ще установят кой е виновният”, посочи проф. Николай Проданов. 

Катастрофира линейка, в която са били Ветко и Маринела Арабаджиеви (СНИМКИ)

Заместник-правосъдният министър поясни, че линейката на Софийския затвор е била в специален режим на движение. „Знаем, че тези автомобили могат да преминават и при забраняващ сигнал на светофара. Информацията е, че нашият шофьор е преминал на „жълто”, а водачите на другите автомобили имат задължение да осигурят безопасното преминаване на МПС със специален режим на движение. Била е включена само светлинната сигнализация на нашия автомобил”, обясни Проданов. 

Съдът отказа иск на финансовото министерство за 10 милиона по делото "Арабаджиеви"

„Нямам никакви притеснения, че катастрофата може да е инсценирана. При това натоварено движение в столицата са допустими всякакви инциденти с подобни автомобили. Според мен това е един банален пътнотранспортен инцидент”, посочи заместник-правосъдният министър.

Повече гледайте във видеото.