Снимка: iStock
Изследователите направили експеримент, като разделили участващите в него доброволци на две групи
Учени от университета в Пенсилвания обясниха, как яденето на картофи, които е прието да се смятат за „вредни”, може да подобри здравето на хората, пише вестник „La Vanguardia”.
Откритото негодно месо в Плевен е съхранявано в нерегистриран склад (ВИДЕО)
Изследователите направили експеримент, като разделили участващите в него доброволци на две групи. Едната група в продължение на четири седмици използвала като гарнитура рафинирани зърнени култури, включително бял ориз, а другата – приготвени на пара или запечени картофи.
Диетолог: Може да ядем сладкиши, без да пълнеем
След това били измерени показателите за кардиометаболитен риск, включително нивото на глюкоза в кръвната плазма, серумен инсулин, холестерол и кръвно налягане. Оказало се, че при тези, които са яли картофи, показателите били по-добри, отколкото при групата, която се хранила с гарнитура от обелени зърна.
Редактор: Тони Господинов