Резултатите от аутопсията му ще станат ясни по-късно през деня

Мъж, роден в Китай почина снощи в Спешния център в Банско. Той е гражданин на Великобритания и е бил в курорта на почивка. Все още не е ясно дали смъртта му е причинена от вирусна инфекция.

Към 20.10 часа снощи Зен Юнг Занг се е почувствал зле. Прилошало му е, след което припаднал. Пристигналият на място медицински екип го открил мъртъв.

Три са вече жертвите на коронавируса в Италия

Почина създателят на минифигурата на „Лего"

Все още не е известна точната причина за смъртта на туриста. В Спешния център не са имали тестове за коронавирус и такива изследвания не са му били направени. Резултатите от аутопсията ще станат ясни по-късно през деня.

ЗАРАДИ КОРОНАВИРУСА: Затвориха обществени места в 10 италиански града

Главният държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев съобщи за NOVA, че симптомите на починалия се различават от тези на коронавируса.

Китайският гражданин е с британски паспорт и не е пристигнал в Банско директно от Китай, а от Великобритания.

КОРОНАВИРУСЪТ В ЕВРОПА: Италия наложи блокада на градовете, в които има заразени

Много е малка вероятността британецът от китайски произход да е починал от коронавирус. Това заяви за NOVA съдебният лекар д-р Яни Златин, който е извършил аутопсията на починалия в Банско турист.

„Правят се допълнителни изследвания - вирусологични и хистологични. Цял ден работим. Не можем да кажем неща, които не са категорични. Вероятността за коронавирус е много малка, но колкото и да е малка, трябва да се изчисти“, каза д-р Златин.  

Още една жертва на коронавируса от кораба под карантина край Япония

Предполага се, че мъжът е починал от сърдечен проблем. Назначени са изследвания, които да изключат възможността причината за смъртта да е коронавирус. Очаква се резултатите от тях да станат известни по-късно тази вечер или утре.

Тялото на китаеца беше транспортирано до МБАЛ Благоевград, където му беше направена аутопсия. За смъртта на туриста бяха уведомени също така Националният медицински координационен център и директорът на РЗИ Благоевград.  

Междувременно стана ясно, че няма да изолират гостите на хотела, където той е отседнал. Заключението в доклада посочва като причина за смъртта на мъжа сериозно увреждане на сърцето и белия дроб, предаде БНР.  Той бил в курорта от 3 дни.