Всички 15 души от групата са арестувани

Хванаха двамата издирвани, обвинени за участие в група за сексуална експлоатация в София. Общо арестуваните са 15 души. 13 от тях бяха арестувани при специализирана полицейска операция на ГДБОП. Двама от участниците избягаха и бяха обявени за общодържавно издирване.

Разбиха престъпна група, склонявала жени към проституция (ВИДЕО)

По време на полицейската операция у част от тях са намерени и иззети общо около 200 000 лева в различни валути, за които има данни, че са придобити от престъпната дейност. Събраните до момента доказателства сочат, че групата е действала от 2016 година при висока конспиративност и строго разпределение на функциите сред участниците. Част от обвиняемите са били ангажирани с набиране и склоняване жени за сексуални услуги. Други - „доставяли“ жени по адреси, а трети отговаряли за осигуряването клиенти в три столични стриптийз бара.

Принуждавали момичета да проституират в Германия със секс записи (ВИДЕО)

В нощните заведения сексуална услуга се поръчвала и заплащала заедно с питието. Обичайната цена била 150 лв. за час, като към нея се добавяли разходите за хотелска стая и такси. Групата удържала 50 на сто от парите, другите 50 на сто оставали за компаньонката.

Трима българи са осъдени в Лондон за сексуална експлоатация

По делото са разпитани голям брой свидетели пред съдия. Доказателства за дейността на групата са събрани и със специални разузнавателни средства.