Темата коментира евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев

„Този път имаше много бърза реакция от страна на ЕС относно мигрантския натиск по външните граници на Съюза. Видяхме, че на турско-гръцката граница и на българо-турската граница пристигнаха и председателят на ЕК, и председателят на Съвета. Това е безпрецедентно бързо”. Това заяви евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев в студиото на „Плюс-Минус. Коментарът след новините".

Турция изпраща 1000 полицаи на границата с Гърция

„Вземат се и незабавни мерки за отпускане на хуманитарна помощ на Гърция. Там има много бежанци и мигранти. Този натиск в момента е нещо допълнително. Виждаме, че има такъв натиск и по островите там”, коментира още Радев.

Екип на NOVA засне живота в мигрантския лагер на Лесбос (ВИДЕО)

„Отправих въпрос към ЕК какви са възможностите за отпускане на финансиране на България. Ние нямаме проблеми с бежанци на наша територия, но имаме проблеми с големите разходи за охрана на външната европейска граница", каза още той.

„Дъблинското споразумение от няколко години не действа. То трябва да бъде много реформирано, защото в този му вид е ясно, че граничните държави няма как да отделят толкова много средства за охрана на външната европейска граница и да понасят цялата тежест на мигрантския поток”, категоричен бе Емил Радев.

Целия разговор гледайте във видеото.