Темата коментира председателят на БСЛ д-р Иван Маджаров

„Българският лекарски съюз (БЛС) има две кампании. Едната набира средства за хранителни продукти за семействата, които са под карантина, както и за лекари, сестри и санитари, които не могат да напуснат болниците, защото се грижат за болни от COVID-19. Другата кампания, която стартирахме вчера, е тази, с която искаме да подпомогнем всички колеги в страната с лични предпазни средства. Знаем, че държавата прави всичко по силите си, но в такива моменти е важно да участваме всички“. Това заяви в ефира на „Здравей, България“ председателят на БСЛ д-р Иван Маджаров.

202 са случаите на коронавирус у нас

Лице на кампанията за подкрепа на медиците "Героите в бяло" стана футболната звезда Димитър Бербатов. „Неговото име вдъхновява много хора в България и по света“, коментира д-р Маджаров.

 „Мисля, че всяко лечебно заведение трябва да допринесе за борбата с коронавируса. Да се надяваме, че няма да има необходимост от включването на 100% от капацитета на болниците у нас. Но всички ние трябва да дадем своя принос, докато в същото време се грижим и за другите пациенти“, каза още д-р Маджаров.

Родители се съмняват, че детето им е с COVID-19, а се лекува по обща симптоматика

Средствата, събрани чрез благотворителност, ще отиват за дезинфектанти, манти, ръкавици и други нужни консумативи за лекарските кабинети.

„Допълнителното възнаграждение от 1000 лв. на месец, обещано от държавата, ще бъде само за екипите, които се намират в болницата и са в директен контакт с болните там“, поясни д-р Маджаров.

Целия разговор гледайте във видеото.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП