Мегаполисът пустее заради мерките срещу коронавируса

Котките винаги са били част от Истанбул. В почти всеки магазин и апартамент в града има поне по една котка. Но в последно време те изглежда са единствените, обитаващи обикновено оживените улици на Истанбул, пише БГНЕС.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Причината за празните улици е призивът хората да останат вкъщи по време на епидемията от коронавирус, която се разпространява бързо по целия свят.

Турция предприе мерки за затваряне на ресторанти, кафенета и обществени институции. Усилията за ограничаване на разпространението на пандемията на практика спряха живота в града. Пуст е и булевард „Истиклял“, който обикновено прелива от туристи от близо и далеч. Тъй като повечето фирми са затворени и много хора работят от вкъщи, обикновено оживените трамвайни спирки и метростанции са празни.

1196 нови заразени за денонощие в Турция

Едно от многото исторически и туристически места на Истанбул е „Eminönü“ с многобройните му магазинчета и кафенета в подлеза. Сега, когато са затворени, котките шестват и изследват празните коридори.

Пустият площад „Султан Ахмет“ пък се превръща в перфектния парк за животните.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП