Това съобщиха организаторите

Най-старият и престижен турнир от тенис календара се отменя заради пандемията от коронавирус, съобщиха организаторите на надпреварата. 

Решението за отмяната на Уимбълдън беше очаквано, като всички мачове от ATP и WTA веригите при мъжете и жените вече бяха преустановени до 7 юни – две седмици преди старта на надпреварата от Големия шлем в Лондон.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

„След серия от подробни разговори по темата, Комиетът по мениджмънт реши, че отмяната на Уимбълдън е най-добрата опция в интерес на публичното здраве, и осигуряването му с взимането на това решение сега, отколкото след няколко седмици, е важно за всички, въвлечени в тениса и Откритото първенство на Великобритания по тенис. Членове от публиката, които вече са си закупили билети за турнира, ще ги получат възстановени и с възможност да закупят билети за същия ден и корт за надпреварата през 2021 година“, се казва в изявление на организаторите.

„Това е решение, което не взехме с лека ръка. Направихме го, за да осигурим здравето и безопасността на всички лица, които щяха да бъдат част от атмосферата на Уимбълдън. На няколко пъти беше споменато, че надпреварата не е била прекъсвана от Втората световна война насам, но след продължителни дискусии относно различните варианти, вярваме, че това е мярката срещу тази глобална криза – правилното решение да отменим тазгодишния турнир, и да се концентрираме върху това как да използваме кортовете на Уимбълдън, за да подпомогнем здравните власти в битката с вируса“, каза президентът на Ол Ингланд Клъб Йън Хюит.

Миналата година шампион при мъжете стана Новак Джокович, а с трофея при жените се поздрави Симона Халеп. Турнирите на трева в Нотингам, Бирмингам, Ийстборн и Куинс се очаква да бъдат отменени след новината – това са останалите надпревари на трева в Европа през юни и юли. 

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП