По думите му между партиите няма напрежение

„На окончателното гласуване днес ще подкрепим предложението на ГЕРБ извънредното положение да продължи до 13 май". Това заяви в ефира на „Здравей, България" депутатът от ВМРО Александър Сиди. 

Предлагат по-ниски глоби за нарушение на мерките при извънредно положение (ОБЗОР)

„Съгласни сме с това да се намали депутатската заплата с 50% до края на извънредното положение. През 2018 г. направихме доста справедливо предложение за изчисляване на заплатите. То обаче не беше прието. Това беше формула, по която да се актуализират заплатите веднъж годишно  на 1 юли с 50% от осигурителния доход плюс другите 50% от потребителските цени", обясни Сиди.

Държавата поема и част от осигуровките по схемата 60 на 40 (ВИДЕО)

„Говорихме и за така наречената „кредитна ваканция“. Знаем, че много хора са съкратени и са в тежко финансово състояние и трябва да им се помогне. Радвам се, че тя беше приета", поясни депутатът. И заяви, че напрежение между партиите няма. 

„Най-важното е да предлагаме правилни решения", заключи той. 

 Повече гледайте във видеото

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП 

ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО