Това реши Общинският кризисен щаб

Жителите на Бургас от днес могат да използват плажната ивица за разходки, спазвайки заповедта на здравния министър.

Общинският кризисен щаб реши, че в Бургас няма да бъдат санкционирани лица, които се движат по двама, спазват дистанция, носят маски, не сядат на пейки или в зелени площи, не ползват спортни и детски площадки и съоръжения, не употребяват алкохол, спортуват индивидуално. Решението е съобразено с издадената заповед на министъра на здравеопазването.

От днес пада забраната за разходки в парковете в страната

Щабът приема, че плажната ивица на Морската градина е нейна прилежаща част. Затова за нея важат същите режим и правила, както в парка. Ограничението за собственици на кучета е да бъдат не повече от един и да извеждат домашните любимци във времето до 9.30 ч. и след 18.30 ч. всеки ден.

Вече са обособени 21 входа на Морската градина, като алеите са обозначени със стрелки.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!