Софиянец е с повдигнато обвинение за продажба на марихуана и амфетамини

36-годишен софиянец е с повдигнато обвинение за продажба на марихуана и амфетамини край Своге. Най-вероятно ще му бъде повдигнато и второ – за нарушаване на извънредните мерки, защото често му се налагало да пътува без основание.

ПРИ СПЕЦАКЦИЯ В РУСЕ: Откриха голямо количество наркотици, има задържани

Три месеца, след като му повдигат обвинение за разпространение на дрога, софиянецът е задържан отново в сряда. В момент, по данни на разследващите, в който отново продавал наркотици - на клиент край Своге. Мъжът отрича. От Софийската окръжна прокуратура обаче са на друго мнение.

"От материалите по делото може да се направи извод, че това лице е разпространявало наркотици, макар че неговата версия е, че са били за лична употреба. Има събрани не само гласни доказателства, но и писмени доказателства в тази насока. Тепърва предстои разпит на още свидетели", обясни прокурорът Мирослав Ангелов.

Предвиждат по-големи наказания за дрогираните шофьори

В условията на извънредно положение, столичанинът най-вероятно няма да се размине с обвинение само за продажбата на дрога  - ще му бъде повдигнато второ обвинение за нарушаване на извънредните мерки.

Ако обвиняемият бъде признат за виновен за разпространение на марихуана и амфетамини, наказанието е затвор от 2 до 8 години. Декларирането на неверни данни пък е престъпление, наказуемо с лишаване от свобода до 5 години.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.