Спортът е един от най-засегнатите сектори от коронавируса

Спортът е един от най-засегнатите сектори в следствие от пандемията от коронавирус. Милиони спортисти са лишени от възможността да се състезават, както и да тренират при нормални условия. А при тях поддържането на форма е решаващ фактор. От друга страна - милиарди фенове останаха без емоциите, която им дава спорта.

Григор Димитров с емоционално обръщение към феновете си в Instagram

Спортът е страст и развлечение за едни, но и начин на живот за други. С въвеждането на извънредното положение, почти всички стадиони и зали по света  опустяха. А някои се превърнаха в полеви болници. Всички големи спортни събития са отменени за неопределено време. Но спортистите се опитват да поддържат форма при новите нестандартни условия. Всеки по своему!

Най-добрият ни сноубордист Радослав Янков казва, че независимо от обстоятелствата, не спират да тренира. Втората ракета на България по тенис на корт – Димитър Кузманов - Мико, заедно със своя треньор, тренират ежедневно, но виртуално. Готови са да издадат и наръчник за тренировки в условия на изолация.

Световната и европейска шампионка по борба Тайбе Юсеин признава, че поддържането на спортна форма в тези условия е постижимо. Но не и на състезателно ниво.

МОК: Провеждането на Олимпиадата не зависи от откриването на ваксина срещу COVID-19

Атаката на „Пандемия 2020-та“ доведе до  отстъплението на „Олимпиада 2020-та“. Спортът се включи в световната  битка с коронавируса. Волейболният ни ас Цветан Соколов, страда от факта, че спортистите в напреднала възраст може би ще пропуснат последната си възможност да участват в най-значимото световно спортно събитие.

Младата ни състезателка по плуване Габриела Георгиева гледа много сериозно към класирането си за Олимпиадата. За нея, отлагането на игрите дава повече възможност за подготовка. Изпускат спортни събития и трудно тренират,  но сега спортистите имат невероятната възможност пълноценно да бъдат близките си. Имат време и за любимите си неща.

Пандемията дава време за сериозни размисли - да поспрем, да видим къде се намираме и защо. И нещо много важно - накъде се движи светът, признават спортистите.

Разказите на родните спортисти за тренировките по време на пандемия гледайте във видеото.

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.