Темата коментира Кристиян Киров, хотелиер и ресторантьор в Бургас

Представителите на ресторантьорският бранш в Бургас са отчаяни и притеснени от новата наредба, която позволява на заведенията да заработят, но частично. Това обясни в предаването „Плюс-Минус. Коментарът след новините“ Кристиян Киров, собственик на хотел и няколко заведения.

Отменят се част от мерките, въведени заради COVID-19 у нас (ЗАПОВЕД)

„Нещата няма как да се получат по този начин, който е описан в заповедта. Отрязва се капацитета на заведения от 30 до 90%. А същевременно се подготвя събирането на осигуровки, данъци“, коментира Киров.

Той допълни, че някои от обектите покрай морето няма да отворят въобще. Хотелиерът е на мнение, че трябва да се намалят осигуровките в бранша и ДДС-то на ресторантьорите. По думите му на собствениците на заведения се вменява ангажименти, които те не са сигурни, че могат да изпълняват.

Готови ли са заведенията с тераси и градини да отворят отново?

А ресторантьорите трябва да намерят формула, чрез която да работят нормално, категоричен бе той.

Репортер: Цеца Алексова

Още по темата гледайте във видеото

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.

Редактор: