Темата коментира Кристиян Киров, хотелиер и ресторантьор в Бургас
Представителите на ресторантьорският бранш в Бургас са отчаяни и притеснени от новата наредба, която позволява на заведенията да заработят, но частично. Това обясни в предаването „Плюс-Минус. Коментарът след новините“ Кристиян Киров, собственик на хотел и няколко заведения.
Отменят се част от мерките, въведени заради COVID-19 у нас (ЗАПОВЕД)
„Нещата няма как да се получат по този начин, който е описан в заповедта. Отрязва се капацитета на заведения от 30 до 90%. А същевременно се подготвя събирането на осигуровки, данъци“, коментира Киров.
Той допълни, че някои от обектите покрай морето няма да отворят въобще. Хотелиерът е на мнение, че трябва да се намалят осигуровките в бранша и ДДС-то на ресторантьорите. По думите му на собствениците на заведения се вменява ангажименти, които те не са сигурни, че могат да изпълняват.
Готови ли са заведенията с тераси и градини да отворят отново?
А ресторантьорите трябва да намерят формула, чрез която да работят нормално, категоричен бе той.
Репортер: Цеца Алексова
Още по темата гледайте във видеото
ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.
Редактор: