Как се прави малък бизнес у нас?

Вече два месеца говорим за мерките, които се взимат за бизнеса, основно големия и средния. Как обаче се прави малък бизнес у нас? Формулата на нашите герои днес – като превърнеш начина си на живот в бизнес, а не обратното. Тогава и кризите не изглеждат толкова страшни.

Всичко започва от сватбата на Тина. Когато три дни преди големия ден, шаферките й остават без рокли.

„И аз казах: бабо, мамо, започваме. Баба ми, освен учителка, е и шивачка. И седнахме с на баба ми машината тропосвахме, сгъвахме! Денонощно! Те бяха супер елементарни поли, но за нас бяха супер красиви“, разказва Ани.

В този ден се ражда техният малък бизнес. Без да е планиран. Нищо общо с журналистиката, но с много добър маркетинг. Началото е трудно. Като при всеки малък бизнес и като при момичета, които нищо не разбират от него. Тогава. „Никъде, за нищо нямаш никаква помощна информация. Дори най-елементарно – как да си направиш фирма“, казват те.

Момичетата започват онлайн. Нямат физически магазин. Успехът не идва веднага. Даже доста дълго време. “Бяха нужни поне три години – със сигурност. Като в началото не сме работили за пари. Всяка една от нас си имаше друга работa", разказват те.

Но след трите години, в които малко буксуват, отново сватбата ги издига. Шаферските им рокли стават истински хит. Както у нас, така и навън. Роклите на Ани и Тина стигат до Съединените щати. Получават по 50 поръчки на месец. Докато платформата, през която ги предлагат не се преориентира към Европа. Но за да пробият света, отново трябва да се научат сами.

Цялата история гледайте във видеото

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.