Има задържан

Хероин за 50 000 лева е намерен в къща в петричкото село Яворница при операция на полицията. Задържан е собственикът на имота – Фикрет К., известен наркотрафикант в Благоевградско.

Още на 8 юни Фикрет К. е спрян за проверка на кръстовището на бул. „Васил Априлов” и улица „Напредък” в Пловдив. В колата му е намерен 2,52 грама хероин.

Заловиха хероин за 9 милиона лева на границата с Турция

49-годишният мъж е криминално проявен и многократно осъждан по линия наркоразпространение.Той е освободен от затвора в Бобов Дол само преди няколко месеца.

Полицията установява, че Фикрет често пребивава при своя „връзка“ в Костенец, в жилище, ползвано за хероиново депо. Там живее 51-годишен мъж, който изтърпява наложена мярка „домашен арест“ за разпространение на наркотици. Полицаите проникнали в барикадирания апартамент, където открили 6,4 грама хероин – остатъци по празни опаковки от вече изхвърлен наркотик. В последствие е щурмуван и домът на Фикрет в благоевградското село, откъдето е иззет близо 1кг и 700 грама чист хероин. Иззети са три електронни везни и още две вещества, използвани за примеси. Близо 900 грама е откритата „катка“ и бяло вещество- лидокаин и кофеин с приблизително същото количество.

Затвор и глоби за британец и двама българи, хванати с десетки боеприпаси и хероин за милиони

Фикрет е добре познат на пловдивската полиция. Задържан е при две нейни акции през 2007 г. и 2009 г. При последната от тях е разбита организирана престъпна група, която трафикантът е ръководел от затвора. Тогава са били арестувани и мулета, ангажирани в мрежа за разпространение на хероин на територията на Пловдив.

Работата на полицията продължава под надзора на компетентната прокуратура.