Изискването за 7-дневна карантина в страната изтича в понеделник

Гърция дава старт на новия международен туристически сезон. Гръцкият премиер Кириакос Мицотакис ще открие официално туристическия сезон на остров Санторини. Но изискването на тамошните здравните власти за 7-дневна карантина изтича в понеделник. Отворена и без изискване за карантина ще бъде сухопътната граница с България. 

В понеделник се подновяват и полетите от Италия, Испания и Нидерландия. Пристигащите ще се изследват за коронавирус и при положителна проба ще се поставят под 14-дневна карантина. Пристигащите със самолет от останалите страни ще трябва да почакат до 1 юли. 

ДО 15 ЮНИ: 7-дневна карантина за всички влизащи в Гърция

На ГКПП „Кулата” продължава да бъде все така нетрадиционна – липсват обичайните колони от автомобили. Причината се крие в 7-дневната карантина, в която влизат всички, които влизат в южната ни съседка.

 

 

Междувременно българските власти изненадаха всички, излизащи за чужбина, като обявиха, че на границата ще бъдат изградени специални пунктове, на които ще се проверява дали шофьорът има неплатени глоби.

Продължават интензивните разговори за привличане на чуждестранни туристи в България

„Ако до 2 часа не бъде заплатена глобата, се издава заповед за отнема на шофьорската книжка до заплащане”, обясни Иво Писанов от „Пътна полиция”. Същото важи и за регистрацията на автомобила, ако той е собственост на шофьора.