Премиерът инспектира строежа на участъка от Боаза до пресичането с пътя Луковит - Угърчин

"Най-хубавият подарък за рождения ми ден". Така премиерът Бойко Борисов определи напредъка на строежа на АМ "Хемус"

"Искам всички българи да видят как върви строителството на „Хемус“, как се разбиват скалите и как се прави магистралата. Хората, които работят на тази височина са герои, благодаря им!", написа Борисов във Facebook.

Това е най-хубавият подарък за рождения ми ден. Искам всички българи да видят как върви строителството на „Хемус“, как...

Публикувахте от Бойко Борисов в Събота, 13 юни 2020 г.

Борисов инспектира строежа на новия участък от АМ "Хемус" в частта от Боаза до пресичането с пътя Луковит - Угърчин, който включва и пътен възел „Дерманци“. Заедно с него бяха финансовият министър Владислав Горанов и зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

 

 

Според него в края на 2021 година строежът на участъка на магистралата до Плевен ще е готов. Той подчерта, че не е имало планове строежът на цялата магистрала да бъде завършен. 

ВИЖТЕ СНИМКИ ТУК

"Беше много трудоемко изграждането на пътищата, за да започне строежът. Парите са изведени в отделна сметка, за да са сигурни хората, че това е необратим процес. 2024 година трябва да е готова. От Търговище към Шумен и обратно започваме строеж. Единственият проблем ще е археологията на Велико Търново", обясни премиерът.

 

 

Борисов коментира разпространения в социалните мрежи запис. Той е на мнение, че това е поредната предизборна атака - "като наближат избори започват един и същи работи".

„Нищо не научиха за тези 10-15 години. Като наближат избори, правят го по един и същи начин. Ментета, записват се. Ненчо Балабанов да го вземат, по-готино ме имитира, и да го карат от сутрин до вечер. То не бяха за спални, тоалетни, то не ми е и удобно да го коментирам. Измишльотини”, заяви Борисов. ​

Борисов заяви, че не пие от 19-годишен, когато бил в школата в Симеоново. „Няма човек, който да дойде и да каже: „Аз пих с Бойко””, коментира премиерът.

Борисов беше лаконичен и по темата с обвиняемия Васил Божков. ​

​„Да си пише човекът. Какво лошо има? Всеки може да пише. Аз строя с колегите”, заяви Борисов.

Относно рекордния брой заразени, премиерът е на мнение, че той се дължи на броя изследвани проби, който също бил рекорден.

"Знаем, че го има, опасен е, вече сме усвоили много техники за борба с него. За радост, смъртността е ниска. Трябва да пазим възрастните и болните хора", каза Борисов.

Изграждат се два пътни възела, четири моста и два виадукта. Освен строителите, и археолозите работят изключително активно – намерени са много обекти и съоръжения от различни епохи.

"Изпълняваме ангажимента си и към земеделците да си приберат житото, въпреки че земите са отчуждени, защото е грехота да не го направят", написа в социалната мрежа Борисов.

 

 

"Много голям е напредъкът на АМ „Хемус“ в района на Боаза. Огромна земна маса е извозена, изграждат се впечатляващи съоръжения. В цяла Северна България се строи на пълни обороти", информира премиерът.

 

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.