Българите отново преминават границата само след показване на лична карта

Без тапи на граничните пунктове „Кулата” и „Дунав мост”. През изминалия ден на двата гранични пункта се извиха километрични колони.

Гръцките власти отново облекчиха режима на влизане в страната (ВИДЕО)

Няма струпване на леки коли на граничен пункт „Кулата”, след като в сряда гръцките власти отмениха стриктния контрол за българи при преминаването на границата. За кратко километричните опашки бяха стопени, но колоните от тирове остават. Те са около 8 километра. Камионите все така бавно се предвижват към границата.

 

 

На „Кулата” денят започна с огромна колона камиони и без опашки от автомобили. Пътуващите туристи спестиха часове чакане на границата. Но за камионите мъките остават. Колоната е около 7 километра, а чакането продължава да изисква часове.

Гърция затегна контрола за влизане на българи (ВИДЕО)

На Кулата гишетата за проверка на глобите на шофьорите все още не функционират.

И днес опашки от товарни автомобили се извиха пред граничния пункт "Дунав мост" при Русе. За разлика от вчера, тапи не се образуваха. В пиковите часове сутринта за кратко имаше задръствания, но екипи на полицията регулираха движението.

 

 

Част от камионите вече спират на буферен паркинг и поетапно се пропускат към „Дунав мост”. По данни на Агенция „Митници”  за пореден ден мостът при Русе е  най-натовареният граничен пункт в страната. За денонощие са преминали над 2500 камиона и повече от 1200 леки коли и автобуси.

Още по темата гледайте във видеото.

Репортери: Антон Чавдаров, Наталия Йорданова

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.