Областният кризисен щаб реши потвърдените с COVID-19 пациенти, подлежащи на хемодиализа, да се транспортират със специализиран транспорт на ЦСМП – Стара Загора до Диализния център

Пациент, хоспитализиран в УМБАЛ „Стоян Киркович” в Стара Загора, е дал положителна проба за коронавирус. Той е провеждал хемодиализа в Диализен център „ВИА ДИАЛ“.

Веднага са взети проби на всички контактни лица на заразения.  Оказало се, че още трима пациенти на лечебното заведение са с положителен резултат за COVID-19. Единият е от Клиника по нефрология и след получаване на резултата е незабавно преведен за лечение в Клиника по инфекциозни болести. Останалите двама са пациенти на Диализния център „ВИА ДИАЛ“ и са без клиника към момента.

Във връзка с възникналата ситуация беше проведена среща на част от Областния щаб в Стара Загора, на която се реши потвърдените с COVID-19 пациенти, подлежащи на хемодиализа, да се транспортират със специализиран транспорт на ЦСМП – Стара Загора до Диализния център, където процедурата ще се провежда в обособена за целта зала, при спазване на всички необходими противоепидемични мерки, по време, когато в Центъра няма други пациенти. 

Репортер: Георги Манев

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.