Певецът влезе като депутат в ПГ на ГЕРБ на мястото на Джема Грозданова

„Не ме е страх. Аз смятам, че корабът не потъва, а морето е бурно. Друга тема е как ще се справи корабът с бурното море. Още преди 4 години исках да вляза в политиката, но сега се отвори такава възможност”, заяви в ефира на „Събуди се” певецът Калин Вельов, който влезе като депутат в парламентарната група на ГЕРБ на мястото на Джема Грозданова, която подаде оставка.

Председателят на парламентарната външна комисия Джема Грозданова подаде оставка, Калин Вельов - на нейно място

„Предизвикателство е да бъдеш в морето, докато има бурен вятър. Никой не може да бъде категоричен, но аз не смятам, че вотът ще мине. Не съм политически експерт, нито политик. Аз съм музикант с гражданска позиция, който има намерение да подпомогне своя сектор”, обясни депутатът от ГЕРБ.

Той се обърна към протестиращите и сподели, че според него те имат голямо основание. Музикантът е на мнение, че връзката между гражданите и управлението се е загубила и трябва да бъде възобновена. Той смята, че много от нещата, които искат протестиращите, са справедливи, но начинът, по който искат те да се случат е нереалистичен.

Двама нови депутати положиха клетва в Народното събрание (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Смятам, че в този момент не трябва да бъде сменяно правителството и държавата не бива да остава без правителство. До март всички могат да се подготвят за избори и по демократичен начин да се избере ново правителство. Добре е, че хората изразяват бурно и шумно позицията си, за да бъдат гарантирано чути  и да бъдат взети мерки. Задължително трябва да има корекции”, категоричен е Вельов.

Той заяви, че ще се постарае да направи всичко възможно за малкото време, в което ще участва в управлението.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.