"Орлите" изгубиха мача с датския шампион "Мидтиланд"

Aвантюрата на българския шампион „Лудогорец” в квалификационните кръгове от Шампионската лига приключи във втория рунд, след като отборът на Павел Върба допусна загуба с 0:1 в дуела с датския шампион „Мидтиланд” на „Хювефарма Арена”. Особено горчив ще остане моментът в срещата, когато украинският рефер Денис Шурман не отсъди кристална дузпа за „орлите”, след като в 64-ата минута бранителят на датчаните Паулиньо спря удар във вратата си с ръка, но съдията не посочи бялата точка за българите/

ВИЖТЕ СНИМКИ

Така се стигна до 79-ата минута, когато Жуниор Брумадо, който влезе като резерва за „червените”, се оказа най-съобразителен в наказателното поле на "орлите" и направи разликата. По този начин „орлите” продължават участието си в Лига Европа, като тимът очаква жребия идния понеделник, като първият мач от 2-ия квалификационен кръг във втория по сила футболен турнир в Европа е на 17-и септември.

Срещата стартира със сериозно надлъгване между двата отбора в средата на терена. В шестата минута пък играчът на Мидтиланд Божидар Краев получи жълт картон, след като опита задна ножица в наказателното поле на Лудогорец, но уцели лошо Драгош Григоре и съдията Шурман вдигна картона. Първият голям шанс дойде в деветата минута. Алекс Сантана сбърка при изнасянето на топката на границата на полето на "Лудогорец". Андерс Драйер открадна и подаде за Ерик Святченко. Капитанът на "червените" отправи силен диагонален удар, но Ренан с една ръка изби в корнер. След неговото изпълнение отново Святченко опита да атакува вратата на "орлите" с глава, но доста неточно - аут.

Като цяло, в хода на първите 20-ина минути в Разград тимът на гостите опита по-сериозен натиск към вратата на Ренан дос Сантос, но до 100%-ово положение пред бразилеца не се стигна. В 23-ата минута дойде нова опасност пред вратата на "Лудогорец". Драйер получи извеждащ пас отдясно от Сори Каба, след което финтира елегантно Недялков. Той върна назад в наказателното поле към Авер Мабил, който стреля с десния си крак, но неточно. Миг по-късно Краев не успя да накаже засуетяване в наказателното поле от защитата на българския шампион, след като Григоре преди българинът да стреля изчисти в ъглов удар.

В 33-ата минута стражът на българския шампион направи още едно спасяване. Драйер комбинира със Мабил, който видя Сори Каба. Той, от своя страна, му върна мигновено с двоен пас, а Мабил стреля с десния крак, но Ренан се намеси добре и улови. Три по-късно Лудогорец изпълни свободен удар. Каули Оливейра центрира в наказателното поле на "вълците" към Козмин Моци. Румънецът засече с глава, но доста слабо и не затрудни по никакъв начин Йеспер Хансен. Малко по-късно Анисе опита центриране отдясно към Кешеру. Нападателят засече с глава, но Шолц с тяло блокира опита на румънеца.

В 42-ата минута Огочукво от Мидтиланд направи страхотен за отбора си тактически фаул, след като събори Кешеру в половината на датчаните. Румънецът вляво имаше подкрепата н Чибота и Анисе и Лудогорец можеше да създаде голово положение, но снажният тъмнокож бранител извърши фаул, за който получи и жълт картон.

В последните секунди на първото полувреме нападателят на Мидтиланд Сори Каба стреля с глава, но доста неточно.

Втората част стартира отново с натиск на датчаните. Божидар Краев бе намерен с центриране отляво в наказателното поле на "орлите". Григоре не успя да му противодейства и плеймейкърът на "вълците" върна назад за Мабил. Той стреля силно с левия крак, но и неточно - аут. В 51-ата минута Краев бе изведен от Каба, а Ренан продължи да следва българина по аутлинията и остави вратата си опразнена. Краев върна към Драйер, който центрира за Каба, но той с глава не намери очертанията на вратата на Ренан – аут. Две по-късно пък Божидар Краев пое топката в половината на Лудогорец и напредна към вратата на Ренан. Българинът бе спрян от отбраната на "орлите" и отправи фалцов удар с десния крак, който бе аут. Авер Мабил пък изпълни пряк свободен удар в близост до наказателното поле на българския отбор, но Ренан улови.

БЕЗ ПУБЛИКА: „Лудогорец" в битка с датския „Мидтиланд"

В 64-ата минута дойде най-добрата възможност за гол пред Лудогорец. Вратарят на Мидтиланд сбъркас подаване, а Каули стреля и топката се отби в ръката на бранителя Паулиньо от Мидтиланд. Това не бе видяно от украинския рефер и играта продължи. След серията от рикошети Мавис Чибота отигра с глава, но от голлинията бранител на "вълците" изби в корнер.

Влезлият като резерва Бърнард Текпетей продължи да тормози сериозно отбраната на Мидтиланд. Ганаецът проби през средата и видя вляво Чибота. Той пък мигновенно видя Каули в наказателното поле, но ударът на бразилеца бе анемичен и вратарят на "вълците" спаси. В 73-ата минута Стефан Баджи бе намерен след центриране от корнер. Опорният халф опита техничен удар с десния крак в далечния удар към датската врата, но топката излезе аут. В 74-ата пък Жуниор от Мидтиланд застраши сериозно вратата на българите, но Ренан с крак изби. Топката се върне в "Брумадо", който отново отправи удар, но този път Моци блокира и прати топката в корнер.

В 79-ата минута гостите от Дания поведоха в резултата, напук на развитието през втората част. Топката бе центрирана от корнер, а Моци не успя да опонира добре в единоборството на Каюсте. Вратарят Ренан излезе неразчетено напред, за да може резервата дос Сантос Жуниор да вкара в българската врата.

Логично след допуснатия гол разградчани засилиха усилията си в атака. Така се оголиха зони в защитата на българите и в 83-ата Драйер можеше да удвои преднината на своя тим, след като остана "очи в очи" с Ренан, но вратарят на "Лудогорец" с крака изби топката.

В 89-ата минута реферът от Украйна този път отсъди игра с ръка на бранител на Мидтиланд, но тя бе извън наказателното поле, точно на границата отдясно. Каули Оливейра стреля силно с десния крак, но вратарят Хансен боксира.

"Лудогорец" (4-3-3): Ренан – Сисиньо, Драгош Григоре, Козмин Моци, Антон Недялков – Стефан Баджи, Алекс Сантана, Анисе Абел – Мавис Чибота, Каули Оливейра – Клаудиу Кешеру

Треньор: Павел Върба

"Мидтиланд" (4-2-3-1): Йеспер Хансен – Пауло Викотр Да Силва, Александър Шолц, Ерик Святченко /к/, Йоел Андерсон – Франк Огочукву, Йенс-Лин Каюстe – Андерс Драйер, Божидар Краев, Авер Мабил – Сори Каба

Треньор: Брайън Приске

Срещата може да гледате на живо по DIEMA SPORT, както и на онлайн платформата PLAY DIEMA XTRA от 20,30 часа. 

 

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.