Тони Надал бе треньор на своя племенник през почти цялата му тенис кариера.

Носителят на 19 титли от Големия шлем Рафаел Надал даде интервю пред списание GQ, в което припомни най-значимите моменти в своята кариера. На въпроса кой е най-значимият човек за него в професионален план Матадора отговори категорично, че това е неговият чичо и дългогодишен треньор Тони Надал.

Братята Брайън обявяха оттеглянето си от тениса (ВИДЕО+СНИМКИ)

„От професионална гледна точка Тони е най-важният човек в живота ми. Ако не беше той, дори нямаше да съм тенисист. В един момент той реши, че иска да прекарва повече време със семейството си и в академията и аз нямам никакъв проблем с това. Всичко между нас винаги е било наред. Винаги съм казвал, че семейството е на първо място. Той първо ми е чичо, а след това ми е треньор“ сподели Надал.

Тони Надал бе треньор на своя племенник през почти цялата му тенис кариера. Под негово ръководство Рафа спечели 16 титли от Големия шлем, включително 10 на Ролан Гарос, както и два олимпийски медала. Тони се оттегли през 2017 г., като мястото му бе заето от друг знаменит испанец – бившия номер 1 в света и шампион на Ролан Гарос за 1998 г. Карлос Моя.

Григор показа характер, но отстъпи пред унгарец в Ню Йорк

С новия си треньор Надал спечели още две титли на Ролан Гарос и една на US Open.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.