Решението е с цел превенция

Националната гимназия за древни езици и култура в София преминава частично на дистанционна форма на обучение. В настоящия момент в учебното заведение няма нито един заразен с коронавирус, но ръководството е решило всеки петък да се преподава онлайн. Решението е с цел превенция.

Коронавирусът влезе в над 20 училища в София

Малко след началото на учебната година, ръководството на гимназията спешно се събира – преви се разчет на персонала и учениците и се оказва – доста от тях са в така наречената „рискова група”. Това води и до едноличното решение от страна на директора Мариела Папазова – всеки петък ще се учи дистанционно.

„Единия ден, все пак е някакво спестяване на този преход, който е дотук, по различните превозни средства, и е начин за всеки един да си даде сметка какво трябва да бъде неговото поведение и отговорност към другите”, казва тя.

Към този момент мерките в учебното заведение действат, тъй като няма нито един заразен с коронавирус.

Ученици от Габрово ще учат онлайн заради 16 заразени с коронавирус учители

Учителите също подкрепят решението, въпреки че признават – обучението лице в лице води до по-добри резултати.

„Тестове се дават, децата се изпитват. Така, че нещата се припокриват”, коментира Илияна Христова.

Учениците приемат ситуацията философски – предпочитат да се виждат със съучениците си на живо, но не отричат и изгодата от онлайн обучението.

От педагогическия съвет пък заявиха, че няма пречки в дистанционното обучение, дори да става въпрос за физическо обучение. Използвали именно онлайн часовете, за да учат практическата част на спорта. Засега дистанционното обучение в петъците е без крайна дата. 

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.