Здравният министър уточни, че има опасност за живота им

Две от най-тежко пострадалите жени при катастрофата край Лесово бяха транспортирани със "Спартан" до София. Военният самолет излетя от летище Безмер. Преместването им се забави заради влошаване на състоянието им. 

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

По-късно министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов даде подробности за състоянието на двете жени. 

„Жената, която беше интубирана в Ямбол, е преминала скенер на цялото тяло. Има травма в областта на гърдите и корема, контузия в областта на мозъка, счупен таз, бедро и фрактура на лицевия череп. Втората жена, която е на 51 г., е с фрактура на таза и бедрото, има счупване на ръката и мозъчно сътресение. Продължава обработката им в шокова зала”, заяви Ангелов.

По думите му при подобни травми винаги има опасност за живота. „Рано е за прогнози. Всички правят това, което е необходимо. За пострадалите ще се направи най-доброто в България”, категоричен беше проф. Ангелов.

 

Той уточни, че в ямболската болница остават девет души, които е посетил лично. „Капацитетът на лечебното заведение позволява колегите да се справят със ситуацията. В Ямбол няма хора с пряка опасност за живота. Двама от пациентите са в реанимация под активно наблюдение”, каза още здравният министър. 

„В ямболската болница остават девет души, всеки от пострадалите съм видял лично. Капацитетът на лечебното заведение позволява колегите да се справят със ситуацията. В Ямбол няма хора с пряка опасност за живота. Двама от пациентите са в реанимация под активно наблюдение”,  каза още той. 

ФАТАЛЕН СБЛЪСЪК: 3 жертви, 16 ранени при удар между тир и бус край Лесово (ВИДЕО+СНИМКИ)

Ангелов уточни, че състоянието на най-младия пациент - 18-годишно момиче, пострадало при катастрофата, е стабилно, но то остава под активно наблюдение.  

Припомняме, че тази сутрин трима души загинаха, а 16 бяха ранени след жестока катастрофа, станала на 5 км от границата с Турция.

„В болницата бяха хоспитализирани 11 души. Превеждаме по спешност две от пациентките. Преди да ги транспортираме, трябваше да стабилизираме състоянието им”, каза Валентин Вълчев, зам.-директор МБАЛ "Св. Пантелеймон".

ЕКШЪН В СОФИЯ: Нарушител прегази полицаи, опитали се да го спрат

Лошото време предизвика две катастрофи на АМ "Тракия" (СНИМКИ)

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.