Самият той е с прострелна рана в гръдния кош

Преследване и стрелба в София. Полицаи простреляха шофьор. Според информацията до момента, преди това мъжът ги блъснал с колата си при опит да го спрат.

ФАТАЛЕН СБЛЪСЪК: 3 жертви, 16 ранени при удар между тир и бус край Лесово (СНИМКИ)

Малко преди 11 ч. сюжет като по филмите уплаши столичани на булевард „Рожен”. На пръв поглед обичайна ситуация – полицаи спират за проверка лек автомобил. Шофьорът обаче не се подчинява. Те го настигат след кратко преследване по булеварда. Мъжът зад волана им отвръща, като ги блъска.

„Служители на Второ РУ се опитват да извършат проверка на лице, което не се подчинява, прави опит да осуети проверката, блъска служебния автомобил и един от служителите. Колега е произвел изстрел. Лицето е откарано в медицинско заведение, както и полицаят”, обясни министърът на вътрешните работи Христо Терзийски. 

Снимка: Стоян Нешев

Оръжието полицията е използвала, за да спре беглеца. Той се оказва мъж с дебело криминално досие. На 31 години е, от София. Колата, с която блъска полицията, е с видински номера.

15-годишен катастрофира с крадена кола при гонка с полицията

Под ръководството на следовател от Софийската градска прокуратура цял ден се правеха огледи на мястото на инцидента. Хората от квартала бяха учудени от създалата се ситуация.

„Такъв случай не е имало досега. Поне не съм знаел. Чух само сирени, после ми звъннаха, за да ми кажат, че някаква кола се опитала да мине”, обясни свидетел.

Полицаите са приети с контузии във ВМА. От болницата уточниха, че травмите им не налагат тяхното хоспитализиране и са освободени за домашно лечение. Нарушителят е настанен в противошокова зала в "Пирогов". 

Предстои случаят да бъде докладван на Прокуратурата.

ЗРЕЛИЩНА ГОНКА: Полицията преследва бус в насрещното на „Цариградско шосе”

Репортери: Стоян Нешев, Владислава Тричкова

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.