Заедно с него в колата била и 13-годишна

15-годишен младеж от Шумен е задържан, след като катастрофирал с краден автомобил в светофар при опит да избегне полицейска проверка, съобщават от полицията.

10-годишно дете подкара семейната кола и блъсна възрастна жена

Около 00.55 часа на 25 септември на бул. „Славянски“ близо до пл. „Кристал“ в Шумен полицейски екип, който работил по безопасността на движението в града, подал сигнал със стоп палка на водач на кола с шуменска регистрация.  

15-годишно момиче загина при катастрофа на пътя Враца - Оряхово (ВИДЕО+СНИМКИ)

Водачът не спрял, а ускорил скоростта. Автомобилът бил последван от екип на „Пътна полиция“. На близкото кръстовище водачът се блъснал в светофара. Той и пътникът в автомобила напуснали местопроизшествието и се опитали да се укрият. Установени са от полицейски екип. Изяснена е самоличността им - водачът е 15-годишен шуменец, а спътничката му е 13-годишно момиче също от града. 

14-годишен открадна колата на баща си и предизвика катастрофа с две жертви (ВИДЕО+СНИМКИ)

Двамата са прегледани в болница, не са установени травматични увреждания. Момичето е предадено на родителите му, а 15-годишният е задържан за срок до 24 часа в РУ - Шумен, след като станало ясно, че автомобилът бил противозаконно отнет часове по-рано от ул. „Петър Берон“ в града. Кражбата била заявена от 56-годишната му собственичката. След произшествието освен по автомобила са нанесени щети по светофарната уредба, пътни знаци и метални предпазни огради. Образувано е досъдебно производство.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.