Това съобщи Мария Захарова

Министерството на външните работи на Русия посъветва руснаците да отложат пътуванията си в чужбина заради ситуацията с пандемията. Говорителят на ведомството Мария Захарова призова сънародниците си да планират незадължителните пътувания за по-късен период, съобщи ТАСС.

Собянин: Въвеждането на полицейски час е популизъм

„Във връзка с изключително неблагоприятната санитарно-епидемична обстановка в света отново се обръщаме към нашите сънародници по възможност да отложат незадължителните си пътувания в чужбина, да ги отложат за по-късен период, когато ситуацията с коронавируса се стабилизира”, каза дипломатът.

Москва започва масова ваксинация срещу COVID-19

Тя спомена преживените от много руснаци трудности по време на първата вълна на пандемията, невъзможността да се приберат в родината си за неопределено време, карантината и практическата блокада в редица държави, които са актуални и днес и е възможно да доведат до нови спънки при пътуванията. Затова огласените по-рано препоръки остават актуални.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.