Експертите съветват неопитните водачи да избягват пътувания по време на обилни снеговалежи

Тирове с износени гуми и недоспали шофьори са сред най-честите причини за катастрофи при зимни условия. Експертите съветват неопитните водачи да избягват пътувания по време на обилни снеговалежи.

Редица затворени пътища в страната заради снега

„Често чуждестранните тирове минават през границата с гуми в много лошо състояние. Смятам, че още там не трябва да бъдат допускани, ако камионите им не са оборудвани за движение при тежки зимни условия”, коментира Красимир Георгиев от Асоциацията за квалификация на автомобилистите в България.

Предупредителни кодове за сняг и вятър в половин България

„Част от шофьорите сядат зад волана и недоспали. Има какво да се каже и за качеството на подготовка на професионалните водачи. Не мога да се съглася, че е качествен курс, в който бъдещият тираджия се качва 2 пъти в камиона, а на третия път е на изпит”, смята още той.

Повече по темата гледайте във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО Е.