Той нападнал двамата мъже с брадва, а след това изхвърлил труповете им в землище

Състав на Хасковския окръжен съд постанови присъда от 20 години затвор за мъж, убил баща и доведения му син, съобщиха от Съдебната палата. Признатият за виновен Живко Йорданов /56 г./ трябва да изтърпи наказанието при първоначален "строг" режим.

Телата на двама мъже са намерени край Ивайловград

Случаят е от 17 срещу 18 декември 2016 година в ивайловградското село Брусино. Тогава при свада в дома на убиеца той нападнал дървосекачите Кольо Шелев /55 г./ и Цанко Ганков /34 г./, които живеели при него под наем. Извършителят, който отглеждал животни, умъртвил жертвите с удари на брадва по главите. След това натоварил труповете в колата си и ги изхвърлил в землището на ивайловградското село Покрован.

Разкриха двойното убийство в Ивайловградско

За да избегне правосъдието, фермерът избягал пеша в Гърция, където бил задържан и признал за стореното. По-късно бил и предаден на нашите власти. Съдът счита, че престъплението е било извършено с особено жестокост, се уточнява в съобщението. Присъдата може да бъде обжалвана или протестирана пред Апелативния съд в Пловдив.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.
Източник: БТА