От сряда влизат в сила нови забрани в областта

След скока на заразените с COVID-19 в Кюстендил от утре въвеждат по-строги мерки в града и областта. 

Забавени ваксини и нов ръст на заразените с COVID-19 (ОБЗОР)

Областният кризисен щаб се събра днес и реши, че градът влиза във фаза, в която се налага да бъдат взети мерки. От утре до 21 февруари носенето на маски ще бъде задължително и на открито.

Започна третата фаза от имунизирането срещу COVID-19 (ВИДЕО)

„Ще има санкции. Областната дирекция на МВР е уведомена. В момента оттам правят инспекции в отделните квартали, по улиците и в големите вериги магазини”, заяви Виктор Янев, председател на областния кризисен щаб.

В поликлиниката ще бъде въведен филтър, за да не се допускат заразени хора в сградата, а контрол и проверки ще се извършват в големите магазини. На нарушителите ще бъдат налагани санкции.

От щаба отчитат, че сегашната вълна се предава много по-бързо в сравнение с предишните. Градът вече премина границата от 300 заразени на 100 000 души. В момента под карантина в Кюстендил са 471 души, за последния месец в болница са били настанени 100 лица. 

Проф. Мутафчийски: Ваксините са мощен, безопасен и ефективен инструмент

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.