От АПИ уверяват, че няма опасност за стабилността на съоръженията

Пропаднала земна маса под автомагистрала "Струма". Сигналът е от социалните мрежи. Според публикациите водата от проливните дъждове е прокопала канал под моста край Мало Бучино.

От агенция "Пътна инфраструктура" уверяват, че няма опасност за стабилността на съоръженията. Започнала е процедура по запълване на пукнатините, както и проект за по-качественото отводняване на района.

„Абсолютно никакъв проблем няма в момента. Всички, които пътуват по магистралата, могат да бъдат спокойни. Самото съоръжени няма деформации или измествания. Това е козметична фуга от придошла вода, в следствие на недобре разчетен водосборен район още при проектиране на магистралата. С началото на новия строителен сезон това ще бъде отработен и ще изведем водата извън магистралата”, обясни изпълнителният директор на "Автомагистрали" Стоян Беличев.

Още по темата гледайте утре сутрин в "Здравей, България".

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.