Клиентите могат да се възползват от лихвена отстъпка при покупка на жилище в енергийно ефективна сграда

В сряда от УниКредит Булбанк организираха пресконференция, на която беше обсъдена екологичната, социалната и корпоративната активност (ESG) на банката. Оттам обявиха, че клиентите им могат да се възползват от специална лихвена отстъпка при покупка на жилище в енергийно ефективна сграда.

„С тази специална отстъпка от лихвата при закупуване на жилище в сграда с енергийна ефективност от клас А искаме да подканим клиентите да търсят такива сгради. Освен това, подобни жилища са освободени от данък в следващите 7 години”, каза Людмил Цоков, старши мениджър в отдел Продукти и процеси за индивидуални клиенти в УниКредит Булбанк.

„Булбанк се занимава с устойчиво банкиране от 2007 г. Досега основно помагахме на икономическите субекти да поемат своя път към преход, към технологично устойчиви начини на правене на бизнес. Днес ще говорим за това какво правим за клиентите като физически лица. Всяка втора компания е наш клиент. Искаме да сме банката, която е лидер в устойчиво и етично банкиране. Темата е спешна. Много е важно да спасим планетата”, коментира Теодора Петкова.

„В Уникредит разбираме възможността на устойчивото развитие. Ще дам няколко примера за екологични инициативи. Искаме да подкрепим опазването на околната среда. Имаме инициатива за засаждане на гора на Уникредит. Това дава възможност на служители да садят дървета. Стремим се да бъдем компания, която използва съвсем малко хартия. Идеята ни е да финансираме проекти и кампании, които имат позитивни, социални инициативи", каза Джакомо Волпи, член на Управителния съвет и директор Банкиране на дребно в УниКредит Булбанк. 

Близо 90 % от "зеленото" кредитиране в "Банкиране на дребно" се отнася за ипотечно финансиране на физическите лица, поясни Волпи.

„Нашата визия е да предоставим лесно банкиране на клиентите си. Искаме да опазим околната среда, като създаваме дигитални услуги. Всеки път, когато клиент отива в някой клон, замърсява природата. Стартираме доста иновации, една от тях е дистанционното обслужване. Клиентите имат възможност да подписват документи през мобилното банкиране. Даваме възможност и за плащане на битови сметки”, каза още Волпи. По думите му пандемията не е спряла хората да си купуват жилища. Освен това, не се забелязва разлика в рефинансирането на ипотеки в сравнение с предходни години.

Статистиката показва, че 70% от кредитите са с дългосрочен хоризонт, коментира още Людмил Цоков.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.

 

Редактор: Габриела Винарова