Албумът "Призрачни села" може да се слуша в интернет

Музикантът и фотограф Мирян Колев записа уникален по рода си албум, запечатал звука на отдавна изчезнали села. Изданието вече е налично и може да се слуша в интернет. Месеци наред, по време на тежките ограничения, заради пандемията, Мирян използва свободното си време да обикаля изоставени населени места около Трявна. Първоначално започва да снима образите на обезлюдяването, а впоследствие и да записва звуци.

"ДОТАМ И ОБРАТНО": Млади планински спасители търсят хора под лавина (ВИДЕО)


 

ENG below От днес вече е наличен един специален за мен албум, по който работя от няколко месеца. Този албум съдържа...

Публикувахте от E.U.E.R.P.I. в Неделя, 21 февруари 2021 г.


За своя музикален албум "Ghost Villages" роденият в Свищов артист обикаля десетки изчезващи или отдавна заличени от картата села и махали. Записва скърцащи врати, капчуци и въобще всеки звук, които описва тайнствената атмосфера на изоставените къщи, пустите дворове и обгърнатите в бръшлян улици. "Това е кръговратът на природата, тя просто си взима обратно своето", коментира Мирян Колев.

„ДОТАМ И ОБРАТНО”: Из тайните на старите аптекари и фармацевти (ВИДЕО)

Записаният материал е обработен и сглобен под формата на три парчета. От 21 февруари тази година албумът присъства в някои интернет платформи. Проектът е подкрепен от Национален фонд "Култура". Идеята на Мирян Колев обаче е да направи изложба със своите фотографии, която зрителите да разглеждат на фона на автентичната музика от показаните места.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.