Той беше топнападател и реализатор и вкара 98 гола за Динамо (Загреб) в 261 мача

На 64-годишна възраст почина прославеният хърватски треньор Златко Кранчар, който води страната си на световното първенство по футбол през 2006 година. Като футболист Кранчар е играчът, който е капитан на Хърватия в първия мач след получаването на независимост от Югославия.

По първоначална, но непотвърдена информация, Златко Кранчар най-напред е бил приет в болницата в Задар заради проблеми с черния дроб, след което е бил транспортиран в Загреб.

Той беше топнападател и реализатор и вкара 98 гола за Динамо (Загреб) в 261 мача. След това Kранчар ме мести във виенския Рапид. Той става легенда на клуба, в който рита до 1990 година и вкара 106 гола в 201 мача. Кариерата му приключва с кратки периоди в скромните австрийски клубове Санкт Пьолтен и Винерфелд. Той беше капитан в първия мач на националния отбор в историята на независима Хърватия. Иначе за бивша Югославия има 11 мача и 3 гола.

Като треньор е водил освен Хърватия и националния отбор на Черна гора. Кранчар е бил наставник и на Динамо (Загреб), както и на ирански отбори.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.
Източник: БНР