Първата ракета на България ще трупа още игрова практика в Мексико

Григор Димитров е взел изненадващо решение да се включи и в турнира на двойки в Акапулко. В мексиканския курорт българинът ще играе за първи път след Australian Open. Целта на Григор е да натрупа игрова практика, пише Gong.bg

Негов партньор ще бъде американецът Томи Пол, с когото до момента Димитров не е играл на двойки. Двамата се познават добре от мачовете им на сингъл през миналата година. На Australian Open 23-годишният американец постигна драматична победа в 5 сета, но Григор се реваншира с успех в три части на US Open. Двамата са последните приети по ранкинг в основната схема, в която има някои много силни двойки като Марсел Гранойерс/Орасио Себайос, Джейми Мъри/ Бруно Соарес, Пиер-Юг Ербер/Никола Маю и Раджийв Рам/Джо Солсбъри.

ЗВЕЗДНА ТРЕНИРОВКА: Гришо на корта със Серина Уилямс (ВИДЕО)
 
От по-изявените играчи на сингъл в надпреварата на двойки ще се включат още Диего Шварцман, Феликс Оже-Алиасим, Милош Раонич, Марин Чилич и Беноа Пер. През миналата година Димитров отново игра на двойки в Акапулко, тогава в тандем с друг от младите американци в лицето на Тейлър Фриц. В първи кръг те победиха Маркъс Даниел и Филип Освалд, но след това загубиха от Лукаш Кубот и Марсело Мело.
 
С Акапулко са свързани много приятни спомени за българина, който при дебюта си през 2014-а достигна до своята първа титла на ниво АТР 500, побеждавайки на финала Кевин Андерсън. През миналата година той постигна три победи – над Дамир Джумхур, Адриан Манарино и Стан Вавринка преди да загуби от Рафа Надал на полуфиналите.

Григор Димитров се върна в топ 20
 
Турнирът тази година започва на 15 март като Димитров ще бъде пети в схемата. Тя ще бъде водена от Стефанос Циципас, а другите по-високо ранкирани от българина са Александър Зверев, Диего Шварцман и Милош Раонич.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.