"Ще се радвам да задълбочим сътрудничеството между двете страни", написа Антъни Блинкен

„От името на правителството на САЩ поздравявам всички българи по случай националния ви празник”. Това написа държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен в официалната страница на Държавния департамент.

„Като приятели, съюзници и партньори, САЩ и България споделят общ ангажимент към свободата, правата на човека, демократичните и отговорни институции, гарантирането на сигурността и пазарната икономика. Придържането към тези ценности не е лесно, но всички ние трябва да се стремим да го правим - за себе си и за бъдещите поколения. Очакваме с нетърпение да работим заедно, докато сте начело на инициативата „Три морета” тази година и докато се възстановяваме от глобалната пандемия, съживяваме икономиките си, укрепваме нашите институции, справяме се с общи регионални и глобални предизвикателства и доразвиваме стратегическото си партньорство”, написа Блинкен.

„Отправям своите пожелания за една спокойна, здрава и просперираща година. Ще се радвам за продължим приятелството си и дори да си сътрудничим по-близо”, написа държавният секретар на САЩ.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.
 
Редактор: Ина Григорова