Диего Марадона кара сребристата кола през 1992 г., когато играе за испанския клуб "Севиля"

Диего Марадона кара сребристата кола през 1992 г., когато играе за испанския клуб "Севиля"., последният му сезон в Европа.

"Колата е доставена специално за Ел Диего и вероятно заради това струва два или три пъти повече от стойността на стандартен автомобил", казва Грегъри Туйтенс, експерт по автомобили в аукционна къща "Бонмас".

Търгът ще се проведе онлайн от днес до 10 март. Първоначалната цена за автомобила е 200 000 евро, но според експерта вероятно ще бъде продадена за много повече.

Показаха последното видео с живия Марадона (ВИДЕО)

В този период  аржентинецът често попада в новините, включително и в случая, когато е спрян от полицията, защото  преминава на червен светофар  със скорост от 180 км/ч през центъра на Севиля.

Автомобилът в продължение на двадесет години е притежание на собственик от испанския остров Майорка, след което попада в ръцете на няколко френски колекционери. Километражът му сочи изминати 200 000 километра.

Артисти претворяват болката си от загубата на Марадона в мозайки (СНИМКА)

Марадона почина на 25 ноември 2020 година, няколко седмици след като навърши 60 години.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.
 
Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.