Кампанията "Успях и продължавам" включва дами с увреждания на пазара на труда

Катрин е незрящ журналист, който участва в надбягвания. Елвин е дама с увреждане, която завършва ерготерапиия, но намира работа към голяма компания. Общото между двете е, че минават през сериозни трудности, за да получат образование и да се реализират въпреки различните си възможности. В България от население около 6 млн. души, почти един милион имат различни по степен и вид увреждания. Едва 10% от тях работят. Фондация JAMBA обърна внимание на  някои от тях. В предаването "Социална мрежа" по NOVA NEWS ви запознаваме с посланиците на кампанията – "Успях и продължавам" - Катрин Витали и Елвин Юсеинова. А също и с Йоана Колева, председател на фондация "Social future" – JAMBA.

Катрин Витали е получила достъпно образование. Не съм е чувствала дискриминирана. Специалността й е „Поп и джаз пеене“. А композирането на филмова музика е нейна страст.

Случайно влиза в журналистиката – започва да търси стажове за музикален редактор в частна или държавна медия. Предлагат й да сътрудничи като журналист.

В момента води „Познати и непознати“ – предаване за казуси на социална тематика.

Специалността на Елвин Юсеинова е ерготерапия. 1,4 г. работи в компания като маркетинг специалист чрез програма за хора с увреждания.

По думите на Йоана Колева съвместно с Български фонд за жените се осъществява кампанията за включване на дами с различни възможности на пазара на труда. А има и стимули за работодатели, за адаптиране на среда, както и за други улеснения на работната среда.

Целия разговор гледайте във видеото.

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.