Полските власти съобщиха днес за 25 052 нови случая

Полша реши да въведе от събота карантинни мерки, след като отчете силно увеличение на заразяванията с коронавирус, заяви днес здравният министър Адам Неджелски, цитиран от Ройтерс.

Страните от бившия Източен блок отчитат нова вълна на COVID-19

Ограниченията, които бяха въведени в четири от общо 16 воеводства, най-тежко засегнати от коронавируса, ще важат вече за цялата страна. Те включват затваряне на театрите, кината, хотелите, ски пистите, плувните басейни и други обекти, както и частично затваряне на търговските центрове.

В Полша измислиха как да карат кънки, въпреки локдауна (ВИДЕО)

"Пандемията продължава да се развива и няма признаци за забавяне", каза Неджелски на пресконференция. Освен това децата на възраст между 7 и 9 години също ще преминат на дистанционно обучение като по-големите ученици в идните три седмици, каза министърът, цитиран от ДПА.

СКАНДАЛ В ПОЛША: Болница отнесе критики, ваксинирали известни личности

Според него Полша може да въведе още по-строги мерки, ако разпространението на вируса не отслабне. По думите му страната може да достигне по над 30 000 нови заразявания на ден от следващата седмица, ако сегашната тенденция продължи. Полските власти съобщиха днес за 25 052 нови случая - най-големият дневен брой от началото на годината.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК