Онлайн пазаруването изживя истински бум през последната година

Онлайн пазаруването изживя истински бум през последната година. В деня, в който затвориха физическите магазини, онлайн шоповете регистрираха сериозен ръст. Значи ли това, че сме започнали да харчим повече, само защото е по-лесно да се поръчва в удобството на дома? Всъщност не. Благодарение на електронната търговия някои семейства успяха да вкарат разходите си в ред. Ето как става:

По-добри оферти

Когато се пазарува онлайн, потребителят може само с няколко клика да сравни цените на един и същи продукт при различни доставчици и да избере най-изгодната за него цена.

Битката за онлайн клиенти кара повечето онлайн магазини да измислят различни активности с драстични намаления или с щедри подаръци към всяка поръчка.

По-точен разчет на парите

Когато се пазарува онлайн, се вижда ясно какво е купено и на каква цена. Не така стоят нещата в реалните магазини, където, увлечени в пазаруването, рядко обръщаме внимание кое колко точно струва.

Само най-необходимото

Когато човек пазарува онлайн, може лесно да избере чрез търсачката само онова, което му е необходимо и така да се съобрази с разчетите в бюджета си.

За по-големите разходи или непредвидени покупки (развалена пералня, счупен телефон), винаги може да се разчита на бързи кредити за точната сума, която е необходима.

Улесненото одобрение на бързите кредити, като това в Изикредит например, позволява да се получи лесно и бързо нужната сума за покупката и разходът да отиде в правилното направление.

Връщането на равни, ясно посочени седмични вноски на бързите кредити позволява едно по-добро планиране на бюджета за следващите седмици след извънредната покупка.

Лесно пазаруване, лесна преценка

Когато човек пазарува онлайн, може да сложи във виртуалната количка колкото продукта иска. Така мозъкът лесно се лъже, че е направена покупка.

Накрая просто се премахват излишните или разточителните покупки и се купува най-необходимото, а човек остава с усещането, че е пазарувал много.